Nieuwe toiletten stadszaal Oosthove gesloten tijdens fuiven

Redactie KW

De oppositiepartij Impuls vindt het ongehoord dat de nieuwe en dure toiletten in de stadszaal Oosthove in Wervik tijdens fuiven niet zouden mogen worden gebruikt. Het schepencollege vroeg aan de stedelijke jeugdraad advies om buiten chemische toiletten te laten plaatsen door een verhuurfirma.

Fractieleider Belinda Beauprez kwam hierover tussen op de korte gemeenteraad van dinsdag 7 april. Het nieuw sanitair blok kostte 175.000 euro (zonder het ereloon van de architecten) en is sedert zowat een maand in gebruik. “Blijkbaar zijn die toiletten te mooi bevonden en stelt men zich de vraag of het gebruik bij bals of fuiven wel is aangeraden”, zegt ze. “Reken maar voor het huren van een chemisch toilet op ongeveer 50 euro per stuk. Nogmaals geld op de kap van de belastingsbetaler want de stad wil het huren van die toiletten betalen met het krediet voorzien voor de Dienst Feestelijkheden.”

“Er is over het gebruik van de toiletten tijdens fuiven nog niks beslist”, reageerde burgemeester Johnny Goos (SP.A). “Er is aan de jeugdraad een advies gevraagd”, bevestigde zijn partijgenoot schepen Rik Braem. “Fuiven zijn maar 5 procent van het gebruik van Oosthove. Fuiven vergroten de kans op schade. Vandalismebestendige toiletten gingen drie- tot viermaal meer hebben gekost. Er wordt aan de organisatoren van een fuif een borg gevraagd.” (EDB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier