Nieuwe toeristische brochure

Redactie KW

De gemeente heeft een compleet nieuwe informatiebrochure. Luc Vanneste, de gemeentelijke ambtenaar voor toerisme stelde de 12 bladzijden tellende gids samen in opdracht van Schepen Marleen Lepla die het voorwoord schreef.

De nieuwe brochure begint met een kort woordje over de ontstaansgeschiedenis van de gemeente en een voorstelling van het wapen van Ardooie. Vier bladzijden handelen over het patrimonium in de gemeente. Van elk gebouw wordt een omschrijving gegeven.

Met het herenhuis Vanden Bussche en de huidige bibliotheek heeft Ardooie twee geklasseerde herenhuizen. Voorts is er aandacht voor het oud gemeentehuis, de Sint Martinuskerk van Ardooie, de Rysselendemolen, de grot van de Gapaard en de kerk van de Tassche.Provinciaal domein Het Veld komt uiteraard aan bod en in Koolskamp viel het oog van Luc Vanneste op het Bomkapelleke, de Sint Martinuskerk met het praalgraf van de Heren van Lichtervelde en de watertoren.

De nieuwe brochure zal in het voorjaar gepromoot worden via Ardooie-Koolskamp Binnenste Buiten. Diverse toeristische diensten krijgen exemplaren toegestuurd. Er werden duizend exemplaren aangemaakt. (Jan Maeseele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 9 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier