Nieuwe tips in moordonderzoek Ingrid Caeckaert uit Knokke-Heist

Redactie KW

Er zijn tientallen nieuwe tips binnengekomen in de zaak Ingrid Caeckaert, de vrouw die in 1991 met messteken om het leven is gebracht in Knokke-Heist. Het gaat om een van de weinige zogenaamde coldcases of moordzaken die nog niet opgehelderd zijn. Het Brugs gerecht heeft de zaak nooit laten rusten, maar zette recent wel een jonge Izegemse speurder in en dat blaast nieuw leven in het onderzoek.

Op 16 maart 1991 werd de jonge vrouw vermoord in de buurt van het Heldenplein in Heist. De gewelddadige moord is nooit opgehelderd. Vrienden en familie zitten nog steeds met alle vragen. Ingrid was een zakenvrouw van 26 jaar. Ze woonde in Heist op appartement en ze had een eigen kantoor. De dag van de moord is ze om het leven gebracht met 62 messteken, vermoord in de traphal.

DNA

Afgelopen jaar heeft het Brugs gerecht veel tijd en nieuwe energie geïnvesteerd in dit onderzoek. Een jonge speurder heeft alle onderzoeksresultaten opnieuw bekeken. Ook nieuwe technieken van DNA-onderzoek helpen de speurders nu vooruit. Toch dringen ze erop aan dat iedereen die ook maar iets herinnert over die dagen en over Ingrid Caeckaert dat laat weten aan het gerecht. Het gerecht hoopt dat mensen nu durven en kunnen vertellen wat vroeger misschien niet kon.

Alle tips zijn welkom op 0800/30.30.0 of 050/476.628. Mensen kunnen getuigen bij de politie en dat kan zelfs anoniem.

(S.K./A.D.)

Nieuwe tips in moordonderzoek Ingrid Caeckaert uit Knokke-Heist

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op WTV en Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier