Nieuwe thriller van Aspe is ‘Bankroet’

Het nieuwste boek van Pieter Aspe heet 'Bankroet'
Redactie KW

‘Bankroet’ is de nieuwste thriller van Pieter Aspe. Het boek heeft niks te maken met de financiële drama’s van de laatste weken. Deze keer liet de thrillerauteur zich inspireren door de visserij. Dat de boekvoorstelling in Zeebrugge op de werf van een jachtenbouwer plaatsvond is geen toeval. Want ook de nieuwste aanwinst van Vlaanderens best verkopende schrijver, een blits motorjacht , speelt een hoofdrol in ‘Bankroet’.

Pieter Aspe zoekt zijn inspiratie nooit ver van huis. Misschien ligt daar het geheim van zijn succes. Bovendien pikt de schrijver graag in op de actualiteit. Deze keer dook de thrillerauteur in het vissersmilieu. Van In en Versavel komen in actie als de eigenaar van een visverwerkend bedrijf wordt vermoord.

De succesauteur kiest tegenwoordig regelmatig het zeegat met zijn exclusieve motorjacht ‘Op Drift’. Het is trouwen aan boord van een dergelijk jacht dat de moordenaar in “Bankroet” kan ontsnappen. Met 2 boeken per jaar is Pieter Aspe ook een zeer productieve schrijver. Tegen volgend voorjaar ligt er weer een nieuwe thriller in de winkel met een West-Vlaamse missmaker in de hoofdrol.

Blijkbaar staat er geen rem op het succes van Pieter Aspe. Deze zomer verscheen het eerste Aspe boek in het Frans. Van LE CARRE DE LA VENGEANCE zijn er al ruim 30.000 exemplaren verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier