Nieuwe tank in haven Oostende afgebroken wegens afwijking

Redactie KW

Tijdens het testen van een opslagtank voor diesel in het Oostendse havengebied werd een afwijking vastgesteld aan de tank. De tank wordt nu afgebroken en er komt een nieuwe in de plaats.

Op de industriezone Plassendale aan het kanaal Oostende-Brugge staan sinds vorig jaar drie opslagtanks voor diesel van 23 m hoog. Ze werden er geplaatst door het bedrijf GFS, een dochteronderneming van Seminck Gas. De diesel die er gestockeerd zal worden, zal eigendom zijn van de overheid en deel uitmaken van de strategische reserve van de overheid. Tijdens het testen van een van de tanks met water kwam echter een fout aan het licht.

“Er werd een afwijking vastgesteld aan de tank en daarom kozen we om de tank niet te herstellen, maar te verwijderen en een nieuwe te plaatsen”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Seminck van GFS. “Het verwijderen van de tank is nu aan de gang en zal vermoedelijk twee tot drie weken duren. Ten gepaste tijde zullen de andere tanks worden getest. GFS bevestigt dat de testen met water op geen enkel moment aanleiding geven tot gevaar voor de omwonenden en de omgeving.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) en vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier