Nieuwe surfclub opent mogelijks in mei al deuren

De plannen voor het beachhouse zijn bekendgemaakt
Redactie KW

Het stadsbestuur van Blankenberge heeft zijn goedkeuring gegeven aan de bouwplannen voor een gloednieuwe surfclub aan de duinenvoet richting Zeebrugge.

Het stadsbestuur heeft zijn goedkeuring gegeven aan de bouwplannen voor een gloednieuwe surfclub aan de duinenvoet richting Zeebrugge.

Omdat enkele bewoners niet blij waren met een surfclub voor de deur, is de inplanting in samenspraak met het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust een vijftigtal meter verplaatst richting Zeebrugge. Het gebouw wordt ook beter geïntegreerd in de duinen.

Op het strandniveau komt de sportaccommodatie voor het beoefenen van de watersport. Verder is er een ruimte voorzien voor de stedelijke sportdienst. De toren die oorspronkelijk voorzien was in beton wordt vervangen door een glazen constructie.

„Op de eerste verdieping komt een horecazaak, die maximum dertig procent zal innemen. Met de komst van de nieuwe beachclub zal de huidige surfclub onder de Pier verdwijnen. Aan de nieuwe beachclub hangt een prijskaartje van 650.000 euro. Van Hoeserlande koestert de hoop dat de surfclub zijn deuren kan openen in mei.

(NM)

Uitgebreid artikel in het Brugsch Handelsblad van vrijdag 16 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier