Nieuwe supportersclub Club Brugge boven de doopvont in Izegem

De Club Bruggefanclub werd boven de doopvont gehouden. Op de bovenste rij zien we v.l.n.r. Jan Hoorne, Manu Lafere, Dieter Monsere, ondervoorzitter Dempsey Catteeuw, secretaris Daan Terryn, voorzitter Stefaan Snoeck. Onderste rij van links naar rechts : Bavo Hoorne, Niels Decaestecker, Gunther Vancoillie. Ontbrekend : penningmeester Thomas Decruy. © Frank Meurisse
Redactie KW

Het is al 15 jaar geleden dat Izegem stad een supportersclub voor Club Brugge had, maar daar is nu verandering in gekomen.

Een aantal enthousiaste voetballiefhebbers besloten om Club Brugge ten volle te steunen en richtten in café De Ondank in de Lendeleedsestraat de supportersclub IBC op. Voorzitter is Stefaan Snoeck. IBC of voluit Iseghemse Bruges Clan ging officieel van start in café De Ondank. Voorzitter Stefaan Snoeck is trots op deze gloednieuwe club. “Ik speelde al een tijdje met het idee om een supportersclub voor Brugge op te richten, maar de bal ging pas écht aan het rollen in het voorjaar. Een paar maanden geleden vochten Anderlecht en Brugge opnieuw een topper uit en ik wou die match erg graag zien,” vertelt Stefaan Snoeck. “Omdat ik me niet kon voorstellen dat ik de enige Izegemnaar was die graag eens een goede match meepikt, lanceerde ik een oproep op mijn Facebookpagina. Ik kreeg al gauw tal van reacties van gelijkgestemden die me wilden vergezellen. Ik legde een bus in en we gingen met z’n allen naar de match kijken.”

Het was op de bus dat Stefaan het idee van een supportersclub opnieuw in overweging nam. “Een bus vullen met supporters was geen probleem, dus een supportersclub leek mij een heel tof initiatief. Het is intussen 15 jaar geleden dat we in onze stad nog een dergelijke club hadden, dus het werd hoog tijd dat de Bruggesupporters zich opnieuw verenigden,” lacht Stefaan.

“De supporters op de bus bleken bovendien bijna allemaal in het bezit van een abonnement voor de thuismatchen van Club Brugge. Hét grootste bewijs dat Club Brugge ook binnen onze stad heel wat échte supporters telt.”

Tienkoppig bestuur

Stefaan lanceerde opnieuw een oproep op zijn Facebookpagina met de vraag wie eventueel in een supportersclub zou stappen. “Ook op die oproep kwamen er al snel heel wat reacties. Het sterkte mij alleen maar om met mijn plannen door te gaan.”

Niet veel later werd Stefaan opgebeld door Jan Hoorne, uitbater van café De Ondank in de Lendeleedsestraat. “Jan belde mij omdat hij zelf ook al overwogen had om een supportersclub op te richten”.

“Na wat overleg beslisten we om van onze twee projecten één groot initiatief te maken. Een alternatief was er trouwens niet. Club Brugge bepaalt zelf hoeveel supportersclubs er mogen zijn in een bepaalde straal. En twee in Izegem zou teveel van het goede zijn.”

Uiteindelijk slaagde Stefaan erin om een bestuur van tien mensen samen te krijgen. “Ik heb zelf al 31 jaar een abonnement bij de Club en ook de rest van het bestuur is al lang supporter. We beseffen ook wel dat Brugge momenteel niet aan een topseizoen bezig is, maar supporter ben je in goede en kwade dagen. Ook als het minder gaat, staan wij als één man achter onze Club.”

“Het eerste jaar dat je als supportersclub bestaat, word je door Club Brugge een supporterscafé genoemd. Pas na het eerste jaar krijg je de titel van supportersclub”, weet Stefaan. “Eens we na een jaar lid zullen zijn van de supportersfederatie, zullen we onze leden wat extraatjes kunnen aanbieden. Dat kan dan gaan over diverse kortingen, maar ook tickets voor toppers en busvervoer. We zullen in elk geval proberen om onze leden zoveel mogelijk in de watten te leggen.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier