Nieuwe studierichting Veiligheidsberoepen is groot succes

Redactie KW

Dit schooljaar starten het Koninklijk Atheneum in Roeselare en Technisch Instituut Sint-Vincentius in Torhout met een nieuwe studierichting VEILIGHEIDSBEROEPEN. In een zevende specialisatiejaar word je op technisch of beroepsniveau voorbereid op een job bij de brandweer, de politie of een bewakingsfirma. In Roeselare meldden zich op de eerste schooldag 70 leerlingen aan voor de nieuwe opleiding.

Wie deze opleiding volgt is binnen het jaar klaar voor een carrière bij politie, brandweer of in de bewaking. De leerlingen krijgen hier de basis voor een job in de veiligheidssector en er is ook een fysieke training.

“Er zijn veiligheidsvakken waar brandweer, politie en privé bewakingsdiensten uitgediept worden. We gaan ook breed op de uniforme beroepen zoals civiele bescherming en penitentiair beambte en we doen dat door interactief en modern te werken met gastdocenten en opdrachthouders”, zegt Jan Buyl, directeur van KA Roeselare.

De sector was vragende partij. De nieuwe opleiding moet het tekort verhelpen. Te weinig kandidaten slaagden voor de toelatingsexamens politie en brandweer. Wie hier slaagt heeft een belangrijke troef in handen. Want steeds meer jongeren kiezen voor een job met een uniform. Drievierde van de leerlingen gaan voor een carrière bij de politie. Er wordt ook samengewerkt met de VDAB, want wie de cursus afmaakt kan onmiddellijk in de bewakingssector

In het Sint-Vincentius Instituut startten vandaag een vijftig tal leerlingen met de opleiding Veiligheidsberoepen. En dat de opleiding in West-Vlaanderen succes kent, bewijzen ook de wachtlijsten in Torhout en Roeselare. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier