Nieuwe straffere Straffe Hendrik straks te proeven op Bierfestival

Redactie KW

Het Brugs Bierfestival is tijdens het weekend van 11 en 12 september aan zijn vierde editie toe. Liefst 282 bieren van 68 brouwerijen kunnen er geproefd worden. Daarbij ook vijf ‘primeurs’, bieren die nooit eerder aan het grote publiek zijn geserveerd. Er is ook één West-Vlaams bier bij, de Straffe Hendrik Quadrupel van De Halve Maan.

“We zien hierin het bewijs dat de brouwers en bierfirma’s in ons festival geloven”, zegt Marc Vandepitte van initiatiefnemer de Brugse Autonome Bierproevers. De eerste editie in 2007 bracht vijfduizend bezoekers op de been. De organisatoren hopen dit jaar de kaap van de tienduizend te overschrijden. Het Bierfestival vindt plaats op het binnenplein van de Brugse stadshallen.

Alcoholpercentage van 11 procent

De Straffe Hendrik Quadrupel is een nog straffere versie dan de al bestaande Straffe Hendrik. Quadrupel staat voor de viervoudige hoeveelheid mout in het bier, nog een trapje hoger dus dan de drievoudige hoeveelheid van een tripel. Het is een zwaar donker bier, waar men vooral in de VS gek op is.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier