Nieuwe stationsparking geopend

Redactie KW

In Kortrijk schieten de werken in het hart van de stad goed op. Vandaag nog werd een nieuwe parking aan de achterkant van het station geopend. Op 1 september moet de Gentsepoort weer opengaan. De werken moeten de stad en het toekomstige winkelcomplex ‘K in Kortrijk’ vlotter bereikbaar maken. Volgens de schepen van mobiliteit Guy Leleu blijft najaar 2009 als einddatum van alle werken een haalbare kaart.

Op het vernieuwd parkeerterrein aan het Kortrijkse station kunnen voortaan 240 mensen hun wagen kwijt. Treinreizigers krijgen voorrang. Dat is ook goed nieuws voor de buurtbewoners. De parkeerplaatsen voor hun deur zullen nu niet zo snel meer ingepalmd worden. De achterliggende wijk is volledig blauwe zone geworden.

Op 1 september starten nog werken aan een 5-tal straten, onder meer de Oudenaardsesteenweg en de Zwevegemstraat. De stad eist dat de aannemer zich strikt aan de toch wel krappe timing houdt.

De bouw van het nieuwe winkelcomplex brengt druk vrachtwerkeer met zich mee. Om die reden neemt de stad ook enkele maatregelen in de omgeving van de Pleinscholen. In mei gebeurde daar nog een dodehoekongeval. Er komen tijdelijke voetgangerslichten en vanaf 1 september zullen vrachtwagens elkaar niet meer mogen kruisen in de Langemeersstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier