Nieuwe startdatum heraanleg Zeelaan is niet zeker

Redactie KW

Op vraag van oppositiepartij CD&Vplus vond een extra gemeenteraad plaats over het uitstel van de heraanleg van de Zeelaan. Schepen van Openbare Werken Roland Florizoone (VEDA) was kop van jut. Hij wou in de gemeenteraad geen nieuwe startdatum vastleggen vooraleer de bouwvergunning effectief binnen is.

Dat de werken in de Zeelaan in De Panne niet op 7 september zouden starten, sloeg volgens oppositiepartij CD&Vplus in als een bom omdat de schepen van Openbare Werken in de gemeenteraad nog had bevestigd dat de werken wel tijdig zouden starten. „Er is al altijd een gebrek aan visie geweest. We weten dat de heraanleg van de Zeelaan een complex dossier is. In vergelijking met onze buurgemeenten hinkt De Panne achterop”, uitte Eric Engelbrecht (CD&Vplus) zijn kritiek. „Handelaars van kledij- en schoenwinkels hebben hun collectie al lang op voorhand besteld en andere middenstanders hadden tijdens de heraanleg zelf werken aan hun zaak gepland. Hebben jullie de timing van de werken voldoende in het oog gehouden ?”

Burgemeester Robert Butsraen (VEDA) beantwoordde die vraag als volgt : „We hebben uiteraard het dossier opgevolgd en een strikte timing vooropgesteld. We wisten dat het krap zou worden maar de heraanleg was mogelijk in tien maanden. Als we echter niet in september kunnen starten, zijn we genoodzaakt de werken uit te stellen.” (GUS)


Het volledige relaas leest u in de Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 28 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier