Nieuwe sporthal tegen eind 2011

Redactie KW

De collectieve roep van de Lendeleedse sportverenigingen om extra sporthalruimte is niet in dovemansoren gevallen. Het gemeentebestuur beloofde voor de verkiezingen een nieuwe sporthal en hield woord. De nieuwe sporthal komt er op de petanquevelden en beachvolleybalterrein, dus naast de huidige sporthal. De werken starten eind dit jaar en een jaar later -eind 2011- zou de opening al plaatsvinden.

Aan dit project hangt een prijskaartje van 2.250.000 euro, niet min voor een kleine gemeente als Lendelede. Maar met deze investering zit Lendelde voor de komende decennia safe op sportgebied. Schepen van sport Bernard Fonteyne was niet weinig trots. De noodzaak van extra ruimte voor de zaalsportclubs was al langer bekend. Maar de nodige financiën en geografische ruimte vinden was niet evident.

Nieuwe komt bij de oude

De nieuwe sporthal wordt aangebouwd aan de oude, die er al staat van 1979. “Het nieuwe complex krijgt op het gelijkvloers vier kleedkamers, drie scheidsrechterslokalen, een regiekamer en een afzonderlijk EHBO-zaaltje. Er zal ook voorzien worden een riante berging om alle sportmateriaal makkelijk weg te bergen.”

Basis voor een basketbalclub

De sportzaal wordt ook negen meter hoog, ondermeer om te anticiperen op eventuele reglementswijzingen. De huidige zaal is slechts zeven meter hoog. Maar die blijft perfect bruikbaar om te trainen en zal ook eventueel een minivoetbalcompetitie herbergen. “Nu is er nog op zaterdag recrea-minivoetbal, misschien krijgen we straks een competitie. Er kan ook een basketbalclub ontstaan. We deden wat navraag en er blijken 28 Lendeledenaars buiten de gemeente te trekken om te basketten. Er is hier dus zeker een basis voor een club.”

Op het eerste verdiep en boven de kleedkamers komt er een polyvalente ruimte van waaruit je zicht zal hebben op beide zalen. “De verenigingen kunnen dat gebruiken als VIP-ruimte bij hun wedstrijden of evenementen. Maar het kan even goed dienst doen als refter tijdens een sportkamp.”

(WVS voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem) van vrijdag 12 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier