Nieuwe schietstand voor politie voorgesteld

Oostende bouwt aan een nieuwe schietstand die door heel wat West-Vlaamse politiezones gebruikt zal worden.
Redactie KW

In Oostende is de nieuwe schietstand van de politie vanmorgen voorgesteld. Alle West-Vlaamse zonechefs en schietinstructeurs uit de regio waren uitgenodigd. Het oefencomplex kost twee miljoen euro en het wordt een van de modernste van de van de Benelux. Overdag zal ze gebruikt worden voor de politie-oefeningen. ‘s Avonds komen private schietclubs oefenen en die zijn in Oostende alleen al goed voor zo’n 800 leden.

Tegen februari komt de ultramoderne installatie ter beschikking van heel wat West-Vlaamse politiekorpsen. De belangstelling voor de eerste presentatie vanmorgen was groot.

In de schietstand komt er een baan van dertig meter en een baan voor oefeningen op honderd meter. Er kunnen allerlei decorattributen tot auto’s toe binnenrijden.

Oostende heeft met deze schietstand die ze zullen verhuren een gat in de markt gevonden. Alle politiezones van de kust, maar ook Grensleie rond Menen bijvoorbeeld tonen belangstelling om hier te komen oefenen.

In het gebouw is ook een kantine. De opening is voorzien voor februari. Nu al staat vast dat ook heel wat privé schietclubs van de accommodatie gebruik zullen maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier