Nieuwe schepen De Panne komt uit oppositie

Redactie KW

Verrassing alom op de gemeenteraad van De Panne woensdagavond 2 november 2011 toen bleek dat oppositiepartij CD&Vplus Bram Degrieck naar voor schoof als kandidaat-schepen. Open VLD rekende af met Christophe Delrive, die ook kandidaat was, door voor Degrieck te stemmen. Zo kreeg Bram Degrieck 12 stemmen en Christophe Delrive 7. De nieuwe toerismeschepen komt dus uit de oppositie.

De gemeentepolitiek in De Panne schrijft als een soap. Schepen Marc Decoussemaeker nam ontslag uit onvrede. Gezien hij liberaal bloed heeft, besloot Open VLD een kandidaat naar voor te schuiven. Het bestuur koos voor Martine Linthout. Partijgenoot Christophe Delrive diende echter op eigen houtje zijn kandidatuur. De extra gemeenteraad op 2 november bleek een maat voor niets want Christophe Delrive verkreeg geen dubbele meerderheid. Groot was de verbazing bij het talrijk opgekomen publiek toen niet alleen Christophe Delrive zich opnieuw kandidaat stelde maar ook Bram Degrieck van oppositiepartij CD&Vplus. De stemming draaide uiteindelijk in het voordeel van Bram Degrieck uit die naar eigen zeggen enorm verbaasd was. Er stemden zeven raadsleden voor Christophe Delrive, twaalf voor Bram Degrieck, één stemde nee en één blanco.

Het kartel VEDA, met SP.A en Open VLD, vertoont nog maar eens barsten. SP.A steunde Christophe Delrive omdat die na de gemeenteraadsverkiezing van 2006 meer voorkeurstemmen had dan Martine Linthout. Open VLD kon het blijkbaar niet verkroppen dat Christophe Delrive op eigen houtje zijn kandidatuur ingediend had en zette hem een hak door op Bram Degrieck te stemmen.

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier