Nieuwe Roeselaarse busstation officieel geopend

Redactie KW

Vlaams mobiliteitsminister Hilde Crevits opende vrijdagavond officieel het nieuwe busstation aan de achterzijde van het Roeselaarse treinstation. Het grote publiek kan er gebruik van maken vanaf maandag 30 september.

Naast tal van personaliteiten was ook een opmerkelijke delegatie van de Roeselaarse fietsersbond aanwezig. Die is alvast gelukkig met de ruime faciliteiten die het nieuwe busstation hen biedt : er zijn maar liefst duizend stalplaatsen voor fietsen, waarvan 300 nieuwe, in uiterst comfortabele omstandigheden.

Comfort is overigens een van dé kwaliteiten van het nieuwe busstation, waar de reiziger o.m. via eigentijdse elektronische borden wordt geïnformeerd over de realtime vertrektijden.

Het nieuwe busstation zal elf perrons tellen, maar die zijn nu maandag nog niet alle effectief in gebruik. Er zijn immers nog werken aan de gang aan de ondergrondse parking onder het busstation, die in het voorjaar 2014 opengaat, en aan de heraanleg van het doorgang naar de Ooststraat onder het spoorviaduct, waar de stadsbussen hun halte zullen krijgen.

(JRE)

Lees alles over het nieuwe busstation in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier