Nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Zeebrugge en West-Afrika

Redactie KW

Met de aanloop van het containerschip m/s MOL Triumph’ op vrijdag 5 juni krijgt Zeebrugge een nieuwe rechtstreekse verbinding met West-Afrika. Dat deelt het havenbestuur MBZ mee. Het schip zal op 5 juni in de namiddag aanmeren bij APM Terminals in het Albert II-dok. Zaterdag zet het koers naar West-Afrika.

“Het is de bedoeling om lading vanuit Azië naar Zeebrugge te verschepen via de SCX-dienst of de South China Express van The New World Alliance (MOL/APL/Hyundai) die tevens aanmeren bij APM Terminals in Zeebrugge. De Aziatische lading voor West-Afrika wordt dan overgezet op die nieuwe dienst van MOL (Mitsui O.S.K Lines) naar Abidjan in Ivoorkust en Lagos in Nigeria. Uiteraard zal de nieuwe containerlijn ook Europese exportproducten meenemen”, zegt havenvoorzitter Joachim Coens die tevens beklemtoont dat de nieuwe dienst het belang van Zeebrugge als knooppunt voor intercontinentale containerlijnen vergroot.

De dienst zal met een frequentie van twee weken varen. De rederij zet drie schepen in van 2.000 TEU (twintigvoetcontainerequivalent). (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier