Nieuwe Poperingse koffie voorgesteld op basis van hopscheuten

Redactie KW

Vanmiddag werd in restaurant Pegasus in Poperinge de nieuwe Poperingse Houblonesse koffie voorgesteld. Irish Coffee en Hasseltse koffie kent iedereen, maar misschien wordt binnenkort ook Poperingse koffie, op basis van Houblonesse Jenever en Marc de Houblonesse, een begrip dat de fijnproevers doet watertanden.

Het is een product van de Poperingse sociale werkplaats Sowepo. Walter Bilcke, algemeen directeur van Sowepo, hoopt alvast met de koffie de merknaam Houblonesse bij een breder publiek bekend te maken. De lancering van de Poperingse Houblonesse koffie zit in ieder geval goed qua timing: van 1 maart tot 15 april is het immers maand van de hopscheuten.

Hopscheutenhappening

Wie wil proeven kan al terecht in een aantal horecazaken in de Westhoek. Onder meer in Amfora, De Boshoeve, La Paix en Pegasus in Poperinge, Hostellerie Mont Kemmel, ‘t Eilandje in leper, ‘t Hommelhof in Watou en In De Vrede in Westvleteren. Ook tijdens de hopscheutenhappening van zaterdag 24 maart tot zondag 1 april is de Houblonesse koffie te ontdekken: na een rondleiding door het vernieuwde Hopmuseum kan men rondsnuisteren op een marktje met streekproducten, waaronder de producten van Houblonesse.

(P.L/A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier