Nieuwe plannen camping en speelplein krijgen prijs van harmonisch park- en groenbeheer

Redactie KW

In Ieper heeft burgemeester Luc Dehaene de eerste boom geplant op het nieuwe speelplein en de vernieuwde camping langse de Leopold III-laan. Het gaat om een geïntegreerd parkproject op de vroegere terreinen van het jeugdstadion.

mens- en milieuvriendelijk project

Het project kreeg als mens- en milieuvriendelijk project de prijs van harmonisch park- en groenbeheer van de Vlaamse overheid (Agentschap Natuur en Bos), goed voor een subsidie van 150.000 euro.

De herinrichting van het speelplein en de camping werd sinds 2007 voorbereid en startte met een bevraging van de gebruikers. Daaruit werd een plan gedistilleerd.

Het bestaande avonturenspeelveld wordt uitgebreid, waardoor het zal aansluiten op het speelbos. De kleuterspeeltuin wordt ingericht met speelplaats, grote zandbak, speelgazon en sprookjesbos. De speeltuin krijgt een polyvalent speelveld met nieuwe speeltoestellen. Er komt ook een drassige zone voor waterbuffering die meteen als waterspeelzone gebruikt zal kunnen worden. Om dat te realiseren worden de 4 bestaande petanqueterreinen verplaatst naar een nieuwe locatie nabij sporthal 2.

Kampeerwagens en tenten

Ook de camping, die aansluit op dit speelterrein, wordt heringericht. Er komt een kampeerwagenparking voor 18 zwerfwagens met alle noodzakelijke voorzieningen. Ook de 4 trekkershutten worden naar die zone verplaatst. Door middel van slagbomen en een betaalautomaat zal de kampeerwagenparking voortaan het hele jaar open zijn. Er komt ook een zone met 22 kampeerplaatsen. Daarnaast komt nog een zone die ingericht zal worden als kampeerweide met 72 plaatsen.

Ook de Leopold III-laan zal heringericht worden. Daar is nu al geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Er zal een groene randparking worden aangelegd en ter hoogte van de fuifzaal Fenix, die in de zomer door de speelpleinwerking als overdekte speelplaats gebruikt wordt, komt er een ontmoetingsplein, dat meteen de link maakt tussen het speelplein en het vestinglandschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier