Nieuwe parenclub Amatus in Kortrijk bijna klaar voor opening

08/03/12 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Bron: Kw

"Amatus" is de naam van een nieuwe parenclub in Kortrijk, die vanaf morgen de deuren opent. De parenclub komt in 't Wit Kasteel aan de Doorniksesteenweg, een plaats waar in het verleden heel wat trouwfeesten werden gevierd. De officiële opening is pas volgende week, maar wij konden vandaag al eens een kijkje nemen.

Nieuwe parenclub Amatus in Kortrijk bijna klaar voor opening

't Wit Kasteel in Kortrijk was vroeger het uitgelezen decor voor een chique huwelijksfeest. De jongste jaren kon je er ook terecht voor ondermeer studentenfuiven. Maar nu krijgt de feestzaal een nieuwe invulling. 't Wit Kasteel wordt parenclub "Amatus", Latijn voor geliefde. Bianca Dekyvere uit Torhout houdt de club open.

In parenclub Amatus wordt koortsachtig gewerkt om morgenavond voor een eerste keer gasten te ontvangen. Ook in de themakamers boven valt alles zo stilaan in de plooi. In deze puzzelkamer bijvoorbeeld is het alleen nog wachten op de matrassen.

Amatus ligt op amper 10 kilometer verwijderd van die andere grote speler, parenclub Acanthus in Hulste. Morgen gaan de deuren voor een eerste keer open, de officiële opening is voorzien voor volgende zaterdag.

Nieuwe parenclub Amatus in Kortrijk bijna klaar voor opening

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het WTV-nieuws.

Meer nieuws uit

Recentste nieuwsoverzicht