Nieuwe opsporingscampagne tegen borstkanker

Redactie KW

In West-Vlaanderen is het percentage vrouwen dat een borstkankeronderzoek laat uitvoeren het hoogst in de regio Ieper, Veurne en Diksmuide. Vrouwen tussen 50 en 69 kunnen om de twee jaar gratis een mammografie laten nemen. Maar toch zijn er heel wat vrouwen die zich niet laten onderzoeken. Daarom starten de Oost- en West-Vlaamse Logo’s de actie “Laat naar je borsten kijken”.

Vrouwen tussen 50 en 69 jaar hebben om de twee jaar gratis recht op een borstkanker screening. Zo’n actie als Laat naar je borsten kijken moet nog meer vrouwen overtuigen van het belang van zo’n onderzoek. Vlaanderen mikt op een deelname van 75 % maar dat lukt niet volgens Hilde Goris van de borstkliniek Sint-Lucas Brugge. ” Er zijn regio’s waar er een participatie is tot 80 %. Dat is voornamelijk het noorden van Limburg en het zuiden van West-Vlaanderen, de regio Ieper, Veurne en Diksmuide. Daarnaast zijn er regio’s waar de deelname maar rond de 30 % is”, zegt radiologe Hilde Goris.

Volgende maand, de internationale borstkankermaand, besteden steden en gemeenten in West-Vlaanderen speciale aandacht aan borstkanker. En ook de bakker steunen de actie. Marleen Merckx is het gezicht van de campagne borstkankeropsporing 2012.

(B.V./A.D.)

Nieuwe opsporingscampagne tegen borstkanker

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier