Nieuwe opleiding verzorging olieslachtoffers

Redactie KW

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Oostende organiseert in november opnieuw een cursus verzorging van olieslachtoffers. Elke winter worden gemiddeld 100 met olie besmeurde zeevogels binnengebracht in het centrum. Om deze vogels optimaal te kunnen verzorgen leidt het centrum nieuwe vrijwilligers op. De cursus bestaat uit twee dagen theorie en praktijk.

Vorige winter werden 70 olieslachtoffers binnengebracht in Oostende. Het lage aantal is volgens het centrum volledig toe te schrijven aan het wegblijven van een langdurige Noordwestenwind. In Groot-Brittannië zijn daardoor vorige winter meer olieslachtoffers geteld.

Omdat het aantal vogels in het centrum plots spectaculair kan stijgen, worden extra vrijwilligers opgeleid. Op 16 november kunnen ze in Oostende terecht voor de theorielessen. Daarbij worden de effecten van olie op zeevogels uitgelegd, wordt het behandelingsprotocol toegelicht en de diverse soorten olie bestudeerd. Op 23 november vinden praktische oefeningen plaats op de intake, het sonderen, het vangen en verzorgen van de vogels.

De cursus is gratis voor de leden. Een lidkaart kost 7,5 euro. Meer info op www.vogelopvangcentrum.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier