Nieuwe opleiding Howest dompelt je onder in Chinese cultuur

Redactie KW

Howest West-Vlaanderen heeft in Brugge een Confucius Instituut geopend. Dat houdt in dat de Hogeschool West-Vlaanderen voortaan een specifieke opleiding aanbiedt die je kennis laat maken met de Chinese cultuur in al haar facetten. De opleiding wordt gegeven in samenwerking met de universiteit van Zei Djang. De officiële start van het Instituut werd in de Brugse Hallen feestelijk gevierd met Chinese muziek en een banket.

Met het Confucius Instituut komt het Verre Oosten een stuk dichterbij. Wereldwijd bestaan er zo’n 340 instituten. Iedereen met interesse voor de Chinese taal en de cultuur is welkom op de campussen Brugge en Kortrijk van Howest. Frederik D’Hulster: ” Het is een praktische opleiding in verschillende niveaus. Die liggen ook vast volgens de Chinese normen, en de lessen worden gegeven door docenten van onze zusteruniversiteit uit China.”

Meer dan taal

Op zo’n Confucius instituut leer je meer dan de Chinese taal. Je kan er ook terecht voor een muziekopleiding of om de finesses van het theedrinken onder de knie te krijgen.

Nieuwe opleiding Howest dompelt je onder in Chinese cultuur

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier