Nieuwe Nederlandse verdachte uitgeleverd aan België

© BELGA
Redactie KW

De 49-jarige Zeeuwse verdachte in de zaak van de kasteelmoord is uitgeleverd aan ons land. Dat bevestigt substituut-procureur Fien Maddens van het parket van Brugge.

Evert d.C. zou betrokken zijn bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Al sinds begin juli wachtte de man uit Zeeuws-Vlaanderen in een Nederlandse cel op een mogelijke uitlevering. “Momenteel wordt hij door de mensen van de federale politie ondervraagd”, zei procureur Fien Maddens. “Daarna moet de onderzoeksrechter over zijn aanhouding beslissen.”

Een van de uitvoerders

Het is niet helemaal duidelijk welke rol de nieuwe verdachte zou gespeeld hebben bij de moord op Stijn Saelens. Begin dit jaar werd een ondertussen overleden Eindhovenaar ontmaskerd als één van de uitvoerders van de moord. Mogelijk was zijn vriend Evert d.C. de tweede huurmoordenaar. In dat kader willen de speurders het DNA van de Zeeuw vergelijken met DNA dat eerder tijdens het onderzoek gevonden werd op het dekzeil waarin het slachtoffer was gewikkeld. De gsm van de verdachte werd ook gecapteerd door een zendmast vlakbij de chalet van Serry, ook daar zal d.C. dus best een aannemelijke uitleg voor moeten geven.

Tussenpersoon?

Het is ook mogelijk dat d.C. als tussenpersoon het moordcommando samenstelde. Die rol werd eerder toegeschreven aan Tinus van Wesenbeeck. Die Nederlander werd in juni voorwaardelijk vrijgelaten. Als Evert d.C. door de onderzoeksrechter aangehouden wordt, moet hij vrijdag voor de Brugse raadkamer verschijnen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier