Nieuwe men- en ruiterroute door de Ijzerbroeken

Redactie KW

In Vleteren is een nieuwe men- en ruiterroute voorgesteld. Daardoor kan je de regio van de Ijzerbroeken nu ook te paard verkennen. In Meulebeke werd dan weer een nieuw stuk fietspad onthuld. Daardoor moet het fietsverkeer tussen Meulebeke en Oostrozebeke een stuk veiliger worden.

De Vleteren men- en ruiterroute is 25 kilometer lang, en verkent de Ijzerbroeken en het zandleemgebied tussen Vleteren en Reninge. De ruiters kunnen op vrijliggende paden het gebied verkennen. Om de oversteek van de N8 te kunnen maken, zijn extra veiligheidmaatregelen genomen. Over de Boezingegracht en de Poperingse Vaart zijn ook nieuwe bruggen voorzien, waar ook menners met een paardenspan over kunnen. De ruiterroute rond Vleteren is de veertiende die provinciebedrijf Westtoer ontwikkelt.

In Meulebeke is ook een nieuw stuk fietspad geopend. Het dubbele fietspad is anderhalve kilometer lang, en moet het fietsverkeer tussen Meulebeke en Oostrozebeke veiliger maken. De fietspad is een van de projecten van het Fietsfonds. Een project waarbij de provincie samen met de gemeenten en met steun van het Vlaams Gewest functionele fietsroutes aanlegt. Die moeten het woon-school en -werkverkeer per fiets aanmoedigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier