Nieuwe loskade Desselgem moet zwaar verkeer uit Sint-Eloois-Vijve houden

Redactie KW

In alle stilte werden al de eerste schepen gelost aan de gloednieuwe kade in Desselgem die pas volgende week vrijdag 19 augustus officieel in gebruik wordt genomen. De loskade moet er mee voor zorgen dat het zwaar verkeer uit de dorpskern van Sint-Eloois-Vijve blijft.

In anderhalf jaar werd op de rechteroever van de Leie, in hart van de Desselgemse industriezone, een nieuwe kaaimuur gebouwd. Het Vlaams Gewest draagt 80 procent van de kosten, de andere twintig procent komt van het Waregems stadsbestuur.

De nieuwe aanmeerinstallatie heeft een totale lengte van 130 meter en aan het totaalproject hangt een prijskaartje van ruim 1 miljoen euro. „Wij geloven in het transport via het water”, verduidelijkt schepen van Patrimonium Rik Soens (CD&V). „Door het vrachtverkeer via de Leie te laten verlopen, zal het verkeersprobleem in Sint-Eloois-Vijve voor een groot stuk opgelost geraken. De bewoners in de Schoendalestraat en dorpskern zullen hier erg tevreden mee zijn.”

Vijf bedrijven vragen concessie aan

Inmiddels vroeg een vijftal bedrijven al een concessie aan om gebruik te maken van de nieuwe loskade. De komende jaren zal de activiteit aan de oude loskade in Sint-Eloois-Vijve stilvallen.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier