Nieuwe look voor Brugs station

Redactie KW

Het Brugs schepencollege schrijft tien architectenbureaus aan om de voorkant van het station een nieuwe look te geven.

Het Brugs stadsbestuur besliste vrijdagmorgen om het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de voorkant van het station uit te besteden. De bedoeling is dat de stationsomgeving beter ontwikkeld wordt. Tien architectenbureaus mogen een offerte maken.

Het bestaande parkeergebouw blijft behouden en zal worden ingekapseld om tot een mooier stedenbouwkundig verantwoord geheel te komen. “Een straatwand van aan de ring zou een goede zaak zijn” ,zegt Mercedes Van Volcem, Schepen van Ruimtelijke Ordening.

De bestaande bouwhoogtes (nu 40m) dienen te worden verlaagd.

“Het is de bedoeling om tegemoet te komen aan de aanbevelingen van Unesco”, zegt Schepen Van Volcem, “en rekening te houden met het zicht vanuit de Werelderfgoed Stad. “De site Nieuw Brugge moet een interessante en dynamische wisselwerking worden met de historische binnenstad. Oook garanties omtrent de architectuur en een mix van functies zullen in het RUP worden ingeschreven”.

“Bedoeling is ook dat op het parkinggebouw kan worden gebouwd. Een soort paviljoenen van architecturale kwaliteit waar kan worden gewoond en gewerkt. Ruimte terrassen aan de zuidkant maken het aangenaam om te wonen”. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier