Nieuwe locatie voor Ruilhoekje van inloopteam De Viertorre

Redactie KW

In Oostende heeft het ruilhoekje van het inloopteam De Viertorre een nieuwe locatie. Zwangere vrouwen en ouders met kleine kinderen kunnen nu in de Langstraat terecht voor baby en kinderartikelen. Daarvoor ruilen ze kinderkledij van een andere kledingmaat. Voor ouders die het niet zo breed hebben, scheelt dat niet alleen een flinke hap uit het budget, ze vinden er ook ondersteuning en een luisterend oor.

Het inloopteam de Viertorre richt zich al jaren op kansarme ouders met kinderen en zwangere vrouwen. Van daaruit ontstond het ruilhoekje, een winkeltje zeg maar, waar ze terecht kunnen voor babyspulletjes en kinderkledij. Anders dan in een gewone winkel betalen ze daarvoor niet, maar ruilen ze. En dat scheelt een hele hap uit het gezinsbudget.

Hoewel het ruilhoekje in de eerste plaats voor kansarme ouders is bedoeld, staat de deur voor iedereen wijd open. Grote stukken, zoals kinderperken en buggy’s kunnen ontleend worden tegen een kleine borg. En ook wie geen geld of niets te ruilen heeft, wordt geholpen.

Het ruilhoekje bereikte vorig jaar zowat 250 gezinnen uit Oostende en de rand. En dat worden er vermoedelijk steeds meer. Maar ondanks het succesverhaal blijven de financiële middelen waarover het team kan beschikken schaars.

Het ruilhoekje in Oostende, bevindt zich in de Langestraat in een voormalig klooster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier