Nieuwe Leiebrug in Wervik komt er in tweede helft van 2015

Redactie KW

De nv Waterwegen en Zeekanaal stelde donderdagmorgen in het stadhuis van Wervik de Leiewerken voor. De nieuwe Leiebrug komt er normaliter in de tweede helft van 2015.

Voor de inwoners en handelaars is er vrijdag in het stadhuis een informatiemarkt over de grote Leiewerken. De totale kostprijs van de Leiewerken bedraagt bijna 14,5 miljoen euro.

Eindelijk doorbraak

Het dossier van de Leiewerken sleept al heel veel jaren aan. Er is eindelijk een doorbraak. De voorbereidingen voor de Leiewerken zijn ondertussen begonnen. De eigenlijke werken starten na de zomer en de eerste fase zal vermoedelijk eind 2014 afgerond zijn. Aannemer is de firma Depret uit Zeebrugge. In augustus wordt gestart met het heien van damplanken ter hoogte van de Akademiestraat. In mei volgt dan de Vrijdagmarkt. Daarna vangen vermoedelijk in 2015 de werken op Frans grondgebied aan. Ten slotte wordt ook de Leiebrug vernieuwd. Dat zou gebeuren in de tweede helft van 2015. Van en naar Wervicq-Sud zal er dan drie maanden geen verkeer mogelijk zijn.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier