Nieuwe kunstzinnige basisschool op de Pottelberg in Kortrijk

Redactie KW

Kortrijk krijgt er binnenkort een nieuwe basisschool bij : “De Kleine Kunstgalerij”.

De nieuwe basisschool De Kleine Kunstgalerij in Kortrijk maakt deel uit van Scholengroep 26 Mandel en Leie van het Gemeenschapsonderwijs. Het is geen methodeschool, maar het klassieke onderwijs wordt hier wel doorspekt met kunst. Het idee kwam van de directrice die zelf een groot liefhebber is.

Gulden snede

“We gaan het ook niet als een dogma zien. We halen het erbij als het zinvol is”, zegt directrice Adelheid Seynnaeve. “Als kinderen tijdens de week van de smaak fruitbrochetten maken, zullen wij kijken naar kunstportretten en die namaken met groenten en fruit. In het derde leerjaar leren kinderen bijvoorbeeld breuken en dan hebben we het over de gulden snede. Je kan dan naar sterke composities kijken op schilderijen of foto’s”, zegt zij.

Uitbreiding

De kleine kunstgalerij begint klein met een eerste en tweede kleuterklas, goed voor 40 plaatsjes. Ongeveer de helft is al ingevuld. Bedoeling is dat De Kleine Kunstgalerij telkens met een leerjaar uitbreidt. De school zit in het gebouw van het Atheneum op de Pottelberg.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier