Nieuwe kantoren van havenkapiteindienst open in Zeebrugge

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft vanochtend de nieuwe kantoren van de havenkapiteindienst in Zeebrugge geopend. De dienst staat in voor een veilig en vlot havenverkeer. Met de nieuwe kantoren is een stevige stap gezet richting de creatie van een werkvloer waar de diensten van de havens en de Vlaamse overheid kunnen samenwerken.

De nieuwe kantoren voor de havenkapiteindienst passen in het plan van de nautische ketenwerking. “Een scheepsreis van volle zee tot aan de kade wordt gezien als een proces, vandaar de nood om alle partners samen te brengen”, aldus minister Crevits. “We hebben een van de drukste vaarroutes in de wereld. Het is dan ook nodig dat alles op een efficiënte en veilige manier in goede banen wordt geleid”.

De komende maanden wordt er nog werk gemaakt van de vernieuwing van het zenuwcentrum voor de operationele diensten. Die moeten in de loop van volgend jaar af zijn. De inbreng van Vlaanderen aan de vernieuwing van het Vandammehuis waar alles is ondergebracht klokt momenteel af op 930.000 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier