Nieuwe kamers Sint-Rembertziekenhuis krijgen internet

Redactie KW

Deze week neemt het Sint-Rembertziekenhuis op de eerste en de tweede verdieping van het hoofdgebouw langs de Sint-Rembertlaan vierendertig volledig gemoderniseerde kamers in gebruik. Ze beschikken niet alleen over de noodzakelijke medische voorzieningen, maar bieden de patiënten ook heel wat persoonlijk comfort : met een douche per kamer, een flatscreentelevisie per patiënt en overal vrij te gebruiken draadloos internet.

Algemeen directeur Jo Tally (58) is net als hoofdgeneesheer Geert Bieba(46) trots op de nieuwe kamers, die samen de chirurgieafdeling vormen. “We bouwen aan de toekomst”, zeggen ze. “Alle cijfers wijzen erop dat er in het Houtland plaats is en blijft voor een degelijk uitgebouwd regionaal ziekenhuis.”

Nog meer investeringen

De investeringen zullen de komende jaren zeker niet stilvallen, want het Sint-Rembertziekenhuis plant in het kader van zijn Masterplan flink wat nieuwe projecten, waaronder de bouw van een eigen rusthuis, een parkeertoren en een extra vleugel langs de Sint-Rembertlaan. Momenteel is het ziekenhuis op de hoek van de Sint-Rembertlaan met de Oostendestraat de accommodatie voor een eigen kinderdagverblijf aan het klaarstomen. Dat project zou op woensdag 7 april moeten starten en zal ruimte bieden voor de opvang van maximum twintig kinderen.

Nachttafels met ijskastje

Van de vierendertig volledig vernieuwde kamers die straks op de dienst chirurgie in gebruik genomen worden, zijn er veel voor één persoon. “De kamers beschikken over alle moderne voorzieningen met zelfs een draadloze internetverbinding”, vervolgt directeur Jo Tally. “De verwarming en koeling zitten in het plafond verwerkt en elke patiënt beschikt over een flatscreentelevisie. In de nieuwe nachttafeltjes is er telkens een kleine ijskast getegreerd.” …

(JS voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier