Nieuwe jachthaven aan sluizencomplex van Plassendale zal ruim 3,3 miljoen kost

Redactie KW

Oudenburg en Oostende zijn het erover eens dat er aan het sluizencomplex van Plassendale een jachthaven moet komen. Dat zou een toeristische opwaardering zijn voor de streek en de kanalen in de buurt. Er wordt al tien jaar nagedacht over de nieuwe jachthaven, maar nu zijn er ook concrete studies. De plezierhaven op de grens van Oudenburg en Oostende zal ruim 3,3 miljoen euro kosten.

Het sluizencomplex in Plassendale, waar het kanaal van Plassendale-Nieuwpoort samenvloeit met het kanaal Oostende-Gent. Het is een liefelijke plaats met water, maar er is weinig te doen en grote delen van de site zijn beschermd als dorpsgezicht. Op die plaats willen Oostende en Oudenburg graag een jachthaven voor iets meer dan 60 pleziervaartuigen en die plannen zijn nu concreet.

De aanleg van zo’n plezierhaven duurt zeker twee jaar. Er zijn ook een aantal onteigeningen nodig, maar op langere termijn kan er hier, op deze site dus veel gebeuren. Het kostenplaatje bedraagt meer dan 3,3 miljoen euro, maar het zijn niet alleen Oudenburg en Oostende die dat zouden moeten betalen. Daarvoor kijken ze in de richting van de hogere overheden.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Nieuwe jachthaven aan sluizencomplex van Plassendale zal ruim 3,3 miljoen kost

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier