Nieuwe internet TV-service voor jongeren binnenkort van start

Redactie KW

Het SeaMediaproject zal service verlenen aan de kustregio’s in België, Frankrijk, Oost en Zuid-Oost Engeland. Partners in het project zijn de UEA (Universiteit van East-Anglia), de EPIC studio’s in Norwich, Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen), de West-Vlaamse televisieomroep Focus TV en twee muziekclubs: De Kreun in Kortrijk en Le Grand Mix in Noord-Frankrijk.

De grensoverschrijdende samenwerking is het resultaat van een samenwerking tussen jongeren, tv-professionelen en academici. Zo ontstaan er programma’s die zowel geschikt zijn voor internet als voor traditionele televisie. Dit kunnen zowel kortfilms, praat- en cultuurprogramma’s of documentaires zijn. Thematisch zal jeugdcultuur altijd centraal staan. Uiteraard zal De Kreun hierbij veel oog hebben voor (live)muziek in zijn vele vormen.

Projectmanager Mark Wells, docent TV-journalistiek en TV-productie aan het departement Politieke, Sociale en Internationale Studies van de UEA, vertelt: “Met SeaMedia willen we een mogelijkheid creëren voor jonge mensen uit verschillende landen om te communiceren en tezelfdertijd ervaringen te delen. Ook geeft SeaMedia de mogelijkheid om materiaal te publiceren en uit te zenden. Reportages en programma’s die vroeger nooit de juiste doelgroep konden bereiken.”

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier