Nieuwe herkenningstekens voor toeristische logies

Redactie KW

Vlaams minister voor toerisme, Geert Bourgeois, lanceert nieuwe herkenningstekens voor alle toeristische logies. Per categorie is er een apart logo dat op een schildje aan de buitenkant van het gebouw of terrein wordt aangeduid. Het gaat om hotels, openluchtrecreatieve terreinen zoals campings, kampeerterreinen en vakantieparken, gastenkamers, vakantiewoningen en vakantielogies zoals bijvoorbeeld.

“Elk toeristisch logies heeft zijn eigen specifieke basisnormen inzake comfort, brandveiligheid en hygiëne,” aldus minister Bourgeois. “Bedoeling is dat elk vergund logies, behalve de categorie vakantielogies, een sterrenclassificatie krijgt, die wordt afgebeeld op het herkenningsschild. Zo ziet de toerist onmiddellijk over welk logies het gaat en welke graad van comfort hij mag verwachten. Dit kwaliteitslabel moet het vertrouwen van de toeristen wekken. Elke toerist die in Vlaanderen overnacht, moet immers op beide oren kunnen slapen.”

Logiesdecreet

Het Vlaams logiesdecreet is straks een jaar van kracht. Met deze overkoepelende regelgeving wil Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois streven naar meer kwaliteit voor alle toeristische verblijfsaccommodaties. Een wettelijk kader voor hotels en campings bestond al.

Vergunnen

Iedereen die in het Vlaams Gewest een toeristisch logies wil verhuren of uitbaten moet dat logies aanmelden of laten vergunnen bij Toerisme Vlaanderen. Bestaande vergunde logies worden tegen eind 2011 hervergund, logies die met dit decreet vergunningsplichtig worden moeten tegen 2012 hun vergunning behalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier