Nieuwe gezichten bij Arko Dorpstheater

Redactie KW

Arko Dorpstheater bracht vernieuwing in de rangen. Zowel op het podium als in de bestuurskringen heeft het toneelgezelschap van Jaak Lammertyn verandering ondergaan. Nancy Van Hastel en Nathalie Vankeirsbilck zijn de nieuwe verschijningen op het podium. Sylvia Lafaut neemt de pen over en verzorgt voortaan het secretariaat.

Sylvia is reeds lang vertrouwd met het Arko dorpstheater. „Toen ik 18 jaar was en studente regentaat huishoudkunde in Gent vond ik theater een boeiende en aangename ontspanning. Aanvankelijk stond ik achter de bar en dook wel eens op achter de schermen. De goede sfeer, de hechte band bij de leden… Het begon te kriebelen en uiteindelijk waagde ik mij aan een rol op de scène.”

Sinds kort is ze secretaris van de toneelgroep en daar komt heel wat bij kijken. „Ik behandel de correspondentie behandelen en verzorg de contacten met de leden. Dan zijn er de maandelijkse bestuursvergaderingen. Voorts gaat er heel wat tijd in het verzorgen van de contacten tussen onze toneelgroep en de pers, de regie, de medewerkers… Het is heus geen pennenlikkerij. Je krijgt een functie waarbij je de kans hebt om talloze sociale contacten te leggen.” (Jan Maeseele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier