Nieuwe fietstunnels voor vlottere mobiliteit aan station

Redactie KW

Een complex met drie fietstunnels moet de verkeersknoop een het Brugse station ontwarren en de situatie voor de weggebruikers veiliger maken. De tunnels zijn al besproken met het Vlaamse Gewest en in het najaar van 2011 moeten de werken kunnen starten. Dat heeft burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) dinsdagavond gezegd tijdens de gemeenteraad. De tunnels zullen samen 10 miljoen euro kosten.

Een eerste tunnel komt er op het kruispunt van de Barrièrestraat en de Koning Albert I-laan. Daar wordt in 2011 een rotonde aangelegd. Onder de rotonde zal in het kader van het wegwerken van de zwarte punten door het Vlaamse Gewest een fietserstunnel worden gebouwd.

Een tweede tunnel komt onder de spoorweg tussen de Stationslaan en de Boeveriestraat. Deze tunnel zal in verbinding staan met een nieuwe brug over de binnen- en buitenvestingsgracht. De derde tunnel komt aan de Boeveriepoort onder de Koning Albert I-laan als verbinding tussen de Stationslaan en de Spoorwegstraat.

Intussen werd bekend gemaakt dat de mobiliteitscel van de stad op 7 mei tellingen zal uitvoeren aan de Vaartdijkstraat. Op basis van de resultaten zal beslist worden of de Vaartdijkstraat tussen Ten Briele en de Brugse Ring langer open blijft.

(gw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier