Nieuwe fiets- en wandelbrug over de Schelde in Avelgem

Redactie KW

Nabij de industriezone en in de omgeving van de huidige brug naar en van Escanaffles komt er een nieuwe verbinding over de Schelde van Avelgem tot op het grondgebied van Kluisbergen.

Burgemeester Lieven Vantieghem (CD&V): “Waterwegen & Zeekanaal trekt het project. Dat moet ook wel want het gaat over een brug over een waterloop in het beheer van W&Z. Er moeten binnenschepen onder door kunnen varen. Wallonië heeft er eveneens centen voor over. Concreet gaat het over een letterlijke aansluiting van het Vlaams fietsroutenetwerk en het Waalse ‘Réseau autonome de voies lentes’ (Ravel). Met de partners hebben wij al voorbereidende onderhandelingen gehad en die werden goed afgerond.”

Dankzij de realisatie van dit project wordt het netwerk van de Europese routes voor fietsers die Londen met Brussel en Rome verbindt, volledig afgerond. Ook voor de fietsende schooljongeren betekent die oversteek over de Schelde een heel veilige verbinding van en naar de scholen in het Avelgemse. Volgens raming bedraagt de kostprijs 1 miljoen euro waarvan 250.000 euro voor het Vlaams Gewest en 125.000 euro voor West-Vlaanderen. Het Waals Gewest betaalt 250.000 euro. De rest is voor rekening van Avelgem dat daarvoor nog eens 25 procent subsidies krijgt op de totale kostprijs aangezien het een grensoverschrijdend Europees project is.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier