Nieuwe evenementenhal op Wellingtonrenbaan

Redactie KW

Op de Oostendse Wellingtonrenbaan is de nieuwe evenementenhal Hip voorgesteld. De gerestaureerde bookmakerzaal onder de tribune is omgebouwd tot een polyvalente hall voor ruim 2700 mensen. Een tweehonderdtal zakenmensen uit de evenementensector kreeg vanmorgen al een voorproefje.

Een evenement, een congres of feest met zicht op zee op een oppervlakte van 2000 vierkante meter. Volgens de eigenaars van de Wellingtonrenbaan vult deze nieuwe evenementenhal een gat in de markt. Ze ligt op een boogscheut van zee en van het golfterrein.

Paardenkoersen

De officiële opening is voorzien begin april, maar deze zomer wordt het wat afwachten en uitkijken. In elk geval komen er ook weer paardenkoersen vanaf juni. Er is bijna twee jaar gerestaureerd, want de oude zaal met de grote roltrappen was in slechte staat. Er is al ruim 20 miljoen Euro geïnvesteerd, maar de site is lang niet afgewerkt. Ook de buitenkant van het gebouw en het oude Bagatelle Café moeten op termijn gerestaureerd worden. De Vlaamse Overheid helpt betalen met geld van Monumentenzorg.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond op het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier