Nieuwe evenementenhal in Veurne officieel geopend

Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd in Veurne de nieuwe evenementenhal ‘Furnevent’ officieel geopend door burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) in de aanwezigheid van zo’n 700 stadsgenoten.

Deze feesthal, op anderhalve kilometer van het centrum, met een capaciteit van 999 feestvierders, was een dringende noodzaak voor deze stad. Andere locaties, binnen de stad, hadden maar een beperkte toegankelijkheid en werden door buurtbewoners meermaals aangeklaagd wegens geluidsoverlast.

De burgemeester maakt zich sterk dat deze zaal een impuls zal geven aan deze stad. “Deze zaal zal extra evenementen en feestvierders naar Veurne brengen, zonder geluidsoverlast te bezorgen aan onze stadsgenoten.”

Naast de evenementenhal is het nieuwe depot van de Veurnse brandweer gevestigd. Brandweercommandant Robert Vanpraet is heel tevreden met de verhuis uit het centrum van Veurne naar deze locatie.

Dienst Cultuur van stad Veurne, met schepen Nathalie Delva (CD&V) aan het hoofd, is verantwoordelijk voor de verhuring van deze zaal op een mooie locatie.

(JSV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier