Nieuwe eigenaar van Parijse reuzenrad wil gigantische attractie naar Waregem brengen

Redactie KW

Het bekende reuzenrad zou eind augustus de Waregemse Markt sieren ter gelegenheid van de Waregem Koerse Feesten. ‘Zou’, want zeker is het nog niet. “De foorkramer heeft ons fiat nog niet”, zegt schepen van Feestelijkheden Chantal Coussement (CD&V).

Het is een kermisman uit Beveren-Waas die het grootste mobiele rad van Europa, bekend als indrukwekkend decorstuk van de slotetappe in de Ronde van Frankrijk, voor 3,5 miljoen euro heeft gekocht. Dat hij Waregem de Vlaamse introductie van het rad gunt is geen toeval, want zijn grootmoeder is van de streek afkomstig. De attractie is 55 meter hoog, telt 42 gondels voor 6 personen en weegt 280 ton. Het rad werd in 2009 gebouwd.

Aan standbeeld van paard is er genoeg plaats voor rad

“We hadden de foorkramer aan de lijn, maar we konden hem nog niet bevestigen dat hij effectief een plaatsje krijgt op de Waregem Koerse Feesten”, zegt de Waregemse schepen Chantal Coussement. Qua afmetingen zou het rad perfect passen aan het standbeeld van het paard, daar bevindt zich een zogenoemd blauwe zone van de kermis. “Dat zijn plaatsen die we elk jaar voor andere attracties openstellen. Zo hebben we de mogelijkheid om te vernieuwen en telkens andere publiekstrekkers te lokken. Die procedure moet nog worden opgestart”, aldus nog de schepen. “De komst van het reuzenrad is dus zeker een mogelijkheid, maar we moeten ook andere foorkramers die tuk zijn op die plek een kans geven.”

(TVW-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier