Nieuwe eigenaar van brouwerij Feys in Beveren-Kalsijde wil opnieuw Forte Brune brouwen

Redactie KW

Al tientallen jaren lag de voormalige brouwerij van de familie Feys er verlaten bij. Vastgoedcoach Hendrik Nelde uit Gent kocht nu het gebouw en wil er volgend jaar zelfs weer bier brouwen.

In de 7000 m² grote ruimte zal ook plaats zijn voor een horecazaak, een grote loft en een inspiratiecentrum. “Brouwerij Feys – Callewaert behoorde in het begin van de vorige eeuw tot de grootste van België”, vertelt vroegerij eigenaar Pierre Feys. “De Forte Brune werd ons handelsmerk, en heeft er ook toe bijgedragen dat de brouwerij tot 1965 is kunnen blijven draaien. In 1974 of 1975 kwam de volledige brouwerij leeg te staan. Straks is dat dus al 40 jaar”

Bijna twee jaar geleden bezocht de in het Duitse Freiburg geboren Hendrik Nelde (48) uit Gent in zijn functie van vastgoedcoach het vervallen pand in de Bergenstraat. Hij wilde het meehelpen verkopen, maar werd zelf verliefd op het gebouw. “Ik heb serieus wat plannen met dit prachtig erfgoed. Over een jaar zou ik er weer bier willen brouwen. De merknaam Forte Brune zal ik oprakelen.”

(PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier