Nieuwe douaneboot Zeewolf in gebruik genomen

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) De Administratie van de Douane en Accijnzen en het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) hebben hun samenwerking vernieuwd en tegelijk ook het nieuwe vaartuig de Zeewolf in gebruik genomen.

In Oostende werd donderdagvoormiddag de nieuwe douaneboot Zeewolf in gebruik genomen. De Vlaamse Overheid investeerde hiervoor 1,35 miljoen euro. Het gaat om een ecovriendelijk vaartuig met zwavelarme brandstof en warmterecuperatie dat gebouwd werd op een scheepswerf in Estland.

De nieuwe boot met thuishaven Oostende zal gebruikt worden door de mobiele brigade van de douane Zeebrugge. Zij zijn sinds 1 februari 2007 actief en tellen een dertigtal medewerkers. De brigade wordt ingezet voor controles op zee, onder andere voor algemene controles, controle op de visserij, brandstof en registratiedocumenten.

In 2010 werden 902 controles uitgevoerd op pleziervaartuigen en 326 op commerciële vaartuigen. Er werden 41 inbreuken vastgesteld. Dit jaar is er voorlopig sprake van 17 inbreuken.

Nieuwe douaneboot Zeewolf in gebruik genomen

div style=”width: 350px; height: 88px; padding: 8px; border: thin solid #1e3b8b; background-color: #eeeeee; -moz-border-radius: 8px; border-radius: 8px; box-shadow: 5px 5px 3px #888; -moz-box-shadow: 5px 5px 3px #888;” > Bekijk hier de reportage

(Bron: Belga)

Meer vanavond in het Focus-nieuws en vrijdag in De Krant Van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier