Nieuwe dirigent De Zwaan in Lichtervelde komt uit Deerlijk

Redactie KW

De bijna 23-jarige Wouter Vercruysse uit Deerlijk is de nieuwe dirigent van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan. Hij volgt Wim Belaen op, van wie Wouter ooit les kreeg in de muziekschool.

Wouter Vercruysse (22) uit Deerlijk werd op woensdag 11 mei voorgesteld als nieuwe dirigent van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan in Lichtervelde. Wouter is een telg uit een erg muzikale familie. Zijn grootvader, vader en oom hebben een verleden in de fanfare van Deerlijk. Dat de toch nog jonge muzikant de nieuwe dirigent is van de fanfare van De Zwaan, heeft hij deels te danken aan zijn voorganger Wim Belaen. „Ik kende de vorige dirigent”, zegt Wouter. „Hij was dirigent van het jeugdorkest in Deerlijk en ik heb in de muziekschool nog les gevolgd bij hem.”

Uit een dozijn kandidaten werden enkele gelukkigen gekozen die een proefrepetitie mochten komen geven. Uiteindelijk was het Wouter die uiteindelijk als beste kandidaat uit de bus kwam. Zijn eerste opdracht is een concert in samenwerking met Gunther Neefs in juli.

(TV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier