Nieuwe directeurs in Tordale Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Tordale, de Torhoutse instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, krijgt twee nieuwe directeurs. Griet Pitteljon (48), is voor het werk van haar man naar Waals-Brabant verhuisd en wordt als algemeen directeur opgevolgd door de 40-jarige Evy De Geytere uit Gent.

De tweede nieuwkomer is de 32-jarige Kevin Vandenbussche uit Meulebeke. Hij heeft eerst zeven jaar in de banksector gewerkt en daarna drie jaar bij de culturele instelling Ons Erfdeel. Nu wordt hij administratief en logistiek directeur van Tordale.

Van en naar Wit-Gele Kruis

Griet Pitteljon, die tot voor kort in het Kortrijkse woonde, heeft Tordale negen jaar geleid en samen met het dynamische personeelsteam veel gerealiseerd, altijd met het welzijn van de cliënten voor ogen. Zo werd de accommodatie recent grondig gerenoveerd en uitgebreid. Nu zoekt ze andere oorden op en wordt algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis van Vlaams-Brabant. Eind november zegt ze Tordale vaarwel.

Haar opvolgster Evy De Geytere, in verre oorsprong uit Pittem afkomstig, woont in Mariakerke-Gent en loopt sinds 1 oktober in aan de zijde van Griet. Evy is master in de psychologie en heeft de voorbije twaalf jaar gewerkt bij het… Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen (jawel), waar ze als operationeel manager verantwoordelijk was voor de coördinatie van de thuisverpleging. Daarvóór, van 1995 tot 2001, is ze psychopedagoge geweest in Het Gielsbos in Gierle, een instelling voor personen met een verstandelijke beperking. Al zowat haar hele leven voelt ze affiniteit met de gehandicaptensector.

Op de foto ziet u van links naar rechts voorzitter van de raad van bestuur Patrick Muylle, Kevin Vandenbussche, Griet Pitteljon en haar opvolgster Evy De Geytere.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 25 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier