Nieuwe chocoladefabriek levert vijftig nieuwe jobs op

Redactie KW

In Jabbeke is een nieuwe chocoladefabriek opgestart. De bedoeling is om er binnenkort al vijftig mensen aan het werk te zetten. Eden Chocolates bestaat al drie jaar, maar nu pas zijn de productielijnen volledig operationeel. Het is de burgemeester van de gemeente, Hendrik Bogaert, die de oude sigarenfabriek van zijn familie volledig omturnde tot hoogtechnologische productiehal voor luxueuze pralines.

De pralines, die de naam Senz meekregen, zijn vooral voor het buitenland bestemd, maar na de zomer vind je ze ook bij ons in de warenhuizen.

De Jabbeekse fabriek heeft ook een zusterbedrijf in het Chinese Suzhou op 50 kilometer van Shanghai. Investeerder Hendrik Bogaert zegt dat het geheim van Eden in de samenstelling van het team zit. Patrick Aubrion bijvoorbeeld is er meester Chocolatier. Hij heeft een palmares van gouden medailles en internationale chocoladeprijzen. Samen met de 20 eerste werknemers in Jabbeke probeert hij meer dan lekkere dingen te maken.

De productiecapaciteit van de nieuwe chocoladefabriek in Jabbeke bedraagt 4000 ton. Werknemers in de fabriek mogen proeven zoveel ze willen.

(sk)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier