Nieuwe carnavalorde ‘De Orde van ‘t Zèètje’

Redactie KW

In het lokaal van de folklorevereniging De Ostendia Schotten werd een nieuwe carnavalorde voorgesteld: de Orde van ‘t Zèètje. Voorzitter is Katia Baes, moeder van kandidaat-prins 2008 The Mask.

Bij Katia Baes (43) zit het carnaval al van kindsbeen af in het bloed. Ze was ooit twee keer jeugdprinses van de Orde van De Kloeffe en later werd ze lid van de Orde van Neptunus en de Orde van de Leutemakers. Ook zoon Kristof Lannoo heeft de microbe al flink te pakken.

„Ja, vorige jaar was Kristof kandidaat-prins als The Mask. Hij moest het toen nipt afleggen voor Pilchaar. Na veel vergaderen en overleggen zijn we overgegaan tot het stichten van de Orde van ‘t Zèètje”, vertelt Katia, beroepshalve begeleider in De Oesterbank.

„Bedoeling van onze vereniging is ons steentje bij te dragen tot het succes van het Oostendse carnaval. We zijn lid van de Carnavalraad, van Centrum België. Ons lokalen zijn café ‘t Centrum en café De Lijmpot, waar we de nodige activiteiten zullen organiseren. Hopelijk komt er ook een groot bal van de Orde van ‘t Zèètje. Momenteel zijn er 15 leden. Ik ben voorzitter, mijn man Kris Vansevecoote is secretaris, Manolito is onze ondervoorzitter en zoon Kristof is ceremoniemeester. Bij de voorstelling mochten we meer dan 250 carnavalisten verwelkomen in het lokaal van de Ostendia Schotten. (FRO)?

De Krant van West-Vlaanderen (Editie Zeewacht) van 20 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier