Nieuwe campus AZ Damiaan Oostende telt enkele Belgische primeurs

Redactie KW

Het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende heeft haar nieuwe campus voorgesteld. Over een maand gaan de twee vestigingen samen in een nieuwbouw, naast de huidige campus Heilig Hart. Radiologie is het paradepaardje van het vernieuwde ziekenhuis. Enkele toestellen zijn een primeur voor ons land.

Na meer dan tien jaar heeft AZ Damiaan zijn beide campussen onder één dak. Volgende maand verhuizen de patiënten van Sint-Jozef naar hier, en ook de buren van Heilig Hart nemen er dan hun intrek. Paradepaardje wordt de afdeling radiologie, met enkele Belgische primeurs zoals een mobiel röntgentoestel voor buiten de radiologie. Bedoeling is de beelden meteen doorgestuurd worden naar het netwerk van het ziekenhuis. De beelden zijn meteen beschikbaar voor de artsen. En voortaan verwerkt een robot alle medicijnen.

Bereikbaarheid

Nu de campus Sint-Jozef naar hier verhuist, verdwijnt AZ Damiaan wel uit het hart van Oostende.”Maar we zijn beter bereikbaar voor onze patiënten. Zo zijn we met alle invalswegen rond het ziekenhuis veel toegankelijker. En we hebben nieuwe afspraken met De Lijn zodat we ook zo veel toegankelijker zijn”, zegt Peter Verhulst van AZ Damiaan. Het nieuwe ziekenhuis heeft 200 miljoen euro gekost. Er zijn ruim zeshonderd bedden. Later gaat het voormalig gebouw ook tegen de vlakte.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Nieuwe campus AZ Damiaan Oostende telt enkele Belgische primeurs

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier