Nieuwe buffer voorkomt overstroming van de Paling- en Meiklokjesstraat in Oostrozebeke

De problemen met de geregelde overstroming van de Gaverbeek moet nu voorgoed voorbij zijn na de aanleg van de bufferbekkens. (Foto CLY)
Redactie KW

De geregelde wateroverlast in de Paling- en Meiklokjestraat zou voortaan tot het verleden moeten behoren. Bij de grote bouwwerken voor de uitbreiding van de wijk aan de Meiklokjesstraat werd het probleem van de overstromingen door de Gaverbeek aangepakt.

Op vraag van het VMSW (Vlaamse maatschappij Sociaal Wonen) werd door studiebureau Demey een rapport gemaakt om wateroverlast te voorkomen. Die werken zijn intussen gerealiseerd, zodat nieuwe overstromingen in de wijk quasi onbestaande zijn.

Om overstromingen te voorkomen werd niet alleen de Gaverbeek uitgediept, maar er werden ook drie spaarbekkens aangelegd met een extra buffercapaciteit van 2.000 kubieke meter regenwater. Deze bekkens kunnen nu vollopen als het regent, maar tijdens de zomer zullen die wellicht droog komen te staan, zodat er zich een soort moerasvegetatie kan ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken werden ook licht glooiende oevers aangelegd.

(Julien Cluyse)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier