Nieuwe brug zorgt voor 75.000 kilogram CO2 minder

Redactie KW

Het havenbedrijf van Zeebrugge heeft een nieuwe brug in gebruik genomen. De brug laat de havenbedrijven toe om het Verbindingsdok te kruisen. Door de brug zijn de verschillende autoterminals onderling vlotter met elkaar verbonden en zal de CO2-uitstoot in ‘s werelds belangrijkste haven voor de verscheping van nieuwe wagens op jaarbasis met ongeveer 75.000 kilogram verminderen.

“Met deze investering van 5 miljoen euro optimaliseren en versnellen we de verplaatsing van nieuwe wagens in de haven”, vertelt havenvoorzitter Joachim Coens. “Het noordelijke en zuidelijke deel van de Zeebrugse binnenhaven lagen in het verleden twaalf kilometer uit elkaar.

Door deze brug wordt dit tot twee kilometer gereduceerd en worden ook andere wegen in het havengebied ontlast. De brug zelf is 400 meter lang. In het midden steekt een beweegbaar deel over een lengte van 33,5 meter. Het openen en terug sluiten van de brug neemt acht minuten in beslag. Havenklanten kunnen tegen betaling van de brug gebruik maken.”

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier