Nieuwe brug in plaats van overweg in Zwankendamme

Redactie KW

Deze week is Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, gestart met de werken voor het vervangen van de overweg Wulfsberge in Zwankendamme. In de plaats komt een nieuwe brug die aansluit op de bestaande wegen van en naar Zwankendamme.

Er wordt eveneens een nieuw fiets- en voetpad aangelegd tussen de dorpskern van Zwankendamme en de stopplaats Lissewege zodat treinreizigers op een veilige manier vanuit Zwankendamme naar Lissewege kunnen fietsen.

De werken kaderen in de bredere doelstelling van Infrabel om zoveel mogelijk overwegen te vervangen door een brug, een tunnel en/of een alternatieve weg. Ze houden bovendien rekening met de plannen van de infrastructuurbeheerder om het bestaande vormingsstation in Zeebrugge te moderniseren en uit te breiden in een latere fase.

De overweg Wulfsberge blijft behouden tot zolang de nieuwe weg- en fietsinfrastructuur en de nieuwe brug afgewerkt en in dienst gesteld zijn. Hierna blijft de overweg Wulfsberge bestaan, weliswaar alleen voor voetgangers en fietsers, en zal hij aansluiten op het nieuwe fietspad.

(SR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier